Академія культури і мистецтв отримала нову побутову техніку від чеських партнерів з Брно

Академія культури і мистецтв отримала нову побутову техніку від чеських партнерів з Брно

 

За словами керуючої справами Закарпатської облради Мирослави Ливч, ще у квітні на запрошення міського голови чеського Брно Маркети Ванькової, вона та депутат облради, директор Академії культури і мистецтв Наталія Шетеля перебували з робочою поїздкою у Чеській Республіці. У ході зустрічі подякували за прихисток українців, домовилися про співпрацю між Закарпаттям і Брно та обговорили гуманітарні потреби внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають у Закарпатті. 

З того часу область неодноразово отримувала гуманітарні вантажі від наших друзів з Брно. Допомогу доправляли у територіальні громади Закарпаття, військові частини та комунальні заклади, де мешкають ВПО. 

Координатор співпраці між містом Брно та Закарпаттям Василь Влад, ініціатор нашої співпраці, передав від чеських партнерів до комунального закладу Закарпатської облради Академія культури і мистецтв побутову техніку. Наразі у закладі проживає 57 внутрішньо переміщених українців. До слова, завдяки допомозі інших чеських партнерів з краю Височина і, зокрема фонду «VIZA», у цьому ж закладі вже незабаром будуть проведені ремонтні роботи для покращення умов проживання ВПО.

Серед отриманої сьогодні від чеських партнерів гумдопомоги: пральні машини, холодильники, праски та електричні плити.

До слова, нещодавно пані мер Брно знову переобрали на посаду міського голови. Відтак вона виявила бажання приїхати з робочим візитом на Закарпаття, зокрема, для підписання договору про партнерство з містом Ужгород.

Пресслужба Закарпатської обласної ради

 

03 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів