Близько 60 найменувань військової амуніції відшиває релоковане швейне підприємство на Закарпатті

Близько 60 найменувань військової амуніції відшиває релоковане швейне підприємство на Закарпатті
Близько 60 найменувань військової амуніції відшиває релоковане швейне підприємство у Мукачеві. Про це Суспільному розповіла технологиня виробництва Дар'я Дома. За її словами, підприємство почало працювати у Києві у 2014 році, а цьогоріч в кінці лютого його перевезли у Мукачево.

 

Медичні переноски для поранених військових шиє Тамара Петрига. Вона розповіла: “Їх замовляють, на жаль, досить багато. Я сама з Мукачева, прийшла працювати сюди в 17 березня. У мене син на війні, тому це окрема додаткова мотивація для того, щоб сюди прийти”.

Ремінно-плечові системи для кулеметів шиє Олександра Халус. Жінка вимушена переселенка Києва, на Закарпаття переїхала у лютому під час релокації цього підприємства. Жінка говорить: “Я рада, що ми шиємо таку продукцію, яка тепер дуже потрібна і корисна”.

Близько 60 найменувань військової амуніції шиють на релокованому підприємстві у Мукачеві. Про це розповіла технологиня Дар'я Дома. За її словами, виробництво почало працювали у Києві у 2014 році, коли розпочалися бойові дії на Сході України.

“Ми самі розробляємо лекала, ми самі розробляємо індивідуально ці всі вироби. Ми консультуємося багато з військовими, підтримуємо з ними зв'язок. Якщо десь є якісь нюанси, вони нам говорять, ми виправляємося, щоб їм було зручно. Підприємство, взагалі, працює з 2014 року, коли розпочалася війна на Донеччині, а коли почалася повномасштабна війна, переїхали ми з Києва у кінці лютого”.

За словами технологині Дар'ї Доми, щодня швейне підприємство відправляє на фронт близько 20 пакунків.

Суспільне Ужгород

 

06 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів