20 багатодітних родин вимушених переселенців отримали набори мультиварок в Ужгороді

20 багатодітних родин вимушених переселенців отримали набори мультиварок в Ужгороді
20 багатодітних родин вимушених переселенців, які зараз мешкають в Ужгороді та Ужгородському районі, отримали сьогодні в подарунок мультиварки від Ужгородська міська організація Товариства Червоного Хреста України , яку очолює Валентина Митровцій. Кухонну техніку придбали за кошти ґрантового проєкту 1 рівня завдяки команді «BraVo».

 

Команда «BraVo» – це голова організації та троє волонтерів-переселенців Ужгородської міської організації Товариства Червоного Хреста, які написали та виграли мініґрант і, відповідно, отримали фінансування для проведення акції «Вільні руки мами».

«Включили до програми багатодітні родини ВПО із бази, яку напрацювали протягом останніх пів року і за якою надають різні види гуманітарної допомоги. Вирішили придбати 20 мультиварок, що спростить приготування їжі, а ще – допоможе мамам хоч трохи себе розвантажити і приділити більше уваги дітям. Тому й така назва акції, адже, до прикладу, є сім’я, яка виховує сімох дітей, є родина із 12 дітьми – власними та усиновленими», – розповів провідний спеціаліст команди «BraVo», волонтер Ужгородської міської організації Антон Лоза.

Крім мультиварок, родинам переселенців, які раніше не змогли забрати допомогу, сьогодні передали ковдри, транзитні (дорожні) персональні гігієнічні набори, транзитні дитячі набори – з пюре, водою та серветками. Для дітей, які прийшли із батьками, волонтери організували дозвілля та солодкий стіл.

На благодійній акції для матерів і дітей із багатодітних вимушених внутрішньо переміщених родин була присутня керівниця проєкту «BraVo» Закарпатської обласної організації ТЧХУ Ольга Сідак, яка подякувала волонтерам за співпрацю, а мамам і дітям побажала доброго здоров’я і миру.

Минулого тижня, розповів також Антон Лоза, у межах проєкту «BraVo» провели дві акції: до Дня захисників та захисниць України надали адресну допомогу родинам полеглих Героїв – ковдри, транзитні гігієнічні набори, продуктові набори, подарункові набори (рюкзаки та іграшки) дітям цих родин. Разом із працівниками центру комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат) протягом двох днів відвідали 17 сімей в Ужгороді – тих, які були вдома і були готові прийняти волонтерів Червоного Хреста з подарунками.

До Міжнародного дня білої тростини надали допомогу Ужгородській первинній територіальній організації УТОС – ковдри та гігієнічні набори.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

18 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів