Торік оборот роздрібної торгівлі в області сягнув 346,1 млн.грн.

У структурі товарообороту основна частина припадає на роздрібний товарооборот підприємств-юридичних осіб, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства.

 

Оборот роздрібної торгівлі, що включає товарооборот підприємств-юридичних осіб, продаж на ринках та підприємців-фізичних осіб, за розрахунками, склав 346,1 млн.грн., що порівняно з показниками за січень минулого року більше на 3,1%. Оборот ресторанного господарства зменшився на 1,8% і склав 6,0 млн.грн.
У структурі товарообороту основна частина припадає на роздрібний товарооборот підприємств-юридичних осіб, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства. Зросла на 1,7%, порівняно з минулорічним періодом, питома вага виручки підприємців-фізичних осіб, що мають торгову мережу та скоротилась на 1,3% частка продажу на неформальних ринках.
Слід зазначити, що порівняно з січнем минулого року зросла на 11,4% реалізація товарів на продовольчих ринках. Продаж сільгосппродуктів на організованих ринках зріс на 10,8%.
Продаж споживчих товарів у розрахунку на особу склав 283 грн., при 242 грн. у січні минулого року. Через мережу підприємств роздрібної торгівлі та ресторанного господарства на особу реалізовано товарів на 159 грн., при минулорічному показнику – 141 грн.
Обсяг роздрібного товарообороту підприємств за січень склав 198,4 млн.грн., що менше попереднього місяця у порівняних цінах на 7,7%. У порівняних цінах до відповідного місяця 2005р. він зріс на 0,3%.
Через мережу організованих ринків протягом січня реалізовано 18,0% загальнообласного обсягу продажу споживчих товарів. В їх обороті 7,3% складає продаж сільськогосподарських продуктів.
На міському ринку за січень 2006р., порівняно з минулорічним періодом, продано більше сільськогосподарської продукції на 11,8% при зростанні цін в цілому на 15,1%. Продаж сільськогосподарської рослинницької продукції збільшено на 11,5%, ціни на неї зросли на 31,6%. Продаж продуктів тваринництва збільшено на 0,8%, а ріст цін склав 13,1%.
При зростанні цін на сільськогосподарську продукцію за зазначений період ціни на м’ясопродукти зросли на 5,6%, овочі – на 44,9%, фрукти – на 13,6%, цукор – на 25,1%.

Головне управління статистики в Закарпатській області.

 

03 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів