НАБУ і САП оголосили підозру екснардепу із Закарпаття — Центр протидії корупції

НАБУ і САП оголосили підозру екснардепу із Закарпаття — Центр протидії корупції

 

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура 24 жовтня повідомили народному депутату VIII скликання про підозру у незаконному одержанні 117,65 тис. грн компенсації за житло. Про це повідомляють на сайті НАБУ і сторінці САП у Facebook.

У НАБУ і САП не називають імені колишнього нардепа. Водночас на facebook-сторінці Центру протидії корупції, повідомляють, що це голова Рахункової палати, колишній народний депутат із Закарпаття Валерій Пацкан.

Слідство встановило, що нардеп, який наразі обіймає одну з керівних посад у Рахунковій палаті, у вересні 2017 року подав до Апарату Верховної Ради заяву про щомісячну компенсації вартості оренди житла або винайм готельного номера. "Однак, як встановило слідство, на момент подання цієї заяви нардеп уже мав у власності квартиру в новобудові на Печерську у Києві, придатну для проживання. Що не завадило йому незаконно одержувати впродовж наступних шести з половиною місяців 117,65 тис. грн із бюджету ВР", — повідомляють у НАБУ.

Такі дії кваліфікували як "Зловживання владою або службовим становищем". Якщо вину посадовця доведуть, йому може загрожувати обмеження волі на строк до трьох років.

Суспільне Ужгород

 

24 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів