На Закарпатті фіксують близько 3 тисяч інсультів у рік: які його симптоми та в кого може бути таке порушення кровообігу

На Закарпатті фіксують близько 3 тисяч інсультів у рік: які його симптоми та в кого може бути таке порушення кровообігу
Близько 2 500 разів з початку року виїжджала екстрена медична допомога на виклики до хворих, у котрих були симптоми інсульту. Про це Суспільному розповіла лікарка з медицини невідкладних станів ужгородської станції екстреної меддопомоги Іванна Бора. 29 жовтня відзначають Всесвітній день боротьби з інсультом. У кого може бути таке порушення кровообігу та які його симптоми, — дізнавалося Суспільне.

 

На огляд до лікарки в Обласний центр нейрохірургії та неврології в Ужгороді прийшов Володимир Дедерзак. У чоловіка рік тому стався інсульт. Реабілітація тривала пів року.

“Паралізувало лівий бік: ногу та руку, перекосило обличчя. Потім жінка викликала швидку і привезли мене сюди у реанімаційне відділення. Добу я пролежав тут у реанімації, потім мене перевели у шосту палату. А там було інтенсивне лікування, крапельниці. Реабілітологи зі мною займалися”, — розповів Володимир Дедерзак.

При яких симптомах потрібно негайно викликати екстрену меддопомогу швидку, — розповіла лікарка-невролог Катерина Карпінська: 

Суспільне Ужгород

 

29 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів