Поліція застерігає закарпатців від шахрайських схем із покупками актуальних товарів

Поліція застерігає закарпатців від шахрайських схем із покупками актуальних товарів
Останнім часом поліцейські фіксують факти шахрайств, пов’язаних із придбанням енерготехніки. Зловмисники діють за напрацьованою схемою, публікуючи на спеціальних онлайн-платформах оголошення про продаж, до прикладу електрогенераторів, за суттєво заниженими цінами.

 

При цьому потенційні покупці, зважаючи на актуальність товарів та підвищений на них попит, здійснюють покупки у пришвидшеному порядку – перераховують кошти в повній сумі на неперевірені рахунки. Після отримання грошей зловмисники – фейкові продавці, зникають та видаляють будь-яку контактну інформацію. Для того, щоб не стати жертвою шахраїв та уникнути подібних випадків, поліцейські Закарпаття радять громадянам бути вкрай обачними та обережними і обов’язково дотримуватися таких основних правил:

  • остерігайтесь тих продавців, які пропонують вам товари за дуже заниженими цінами;
  • оформлення Інтернет-покупок здійснюйте тільки за накладеним платежем;
  • перевіряйте онлайн-платформи та сайти для продажу товарів, вивчайте відгуки про них та продавців, які пропонують певні види товарів;
  • обирайте ті варіанти, у яких гарантований обмін чи повернення придбаних товарів у разі їх невідповідності опису чи неналежній якості.

У разі, якщо ви стали жертвою шахрайства – не зволікаючи, звертайтеся на лінію «102» чи до найближчого відділу поліції.

Поліція Закарпатської області

 

31 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів