Поліція відкрила кримінальне провадження через катання мотоциклістів гірськими річками на Закарпатті

Поліція відкрила кримінальне провадження через катання мотоциклістів гірськими річками на Закарпатті
Поліція відкрила кримінальне провадження через можливі порушення мотоциклістів у гірській місцевості на Закарпатті. Про це Суспільному повідомила речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан.

 

Зі слів речниці, звернення про можливі порушення мотоциклістів у гірській місцевості до правоохоронців не надходили, кримінальне провадження зареєстрували через відео, яке виявили у соцмережах. До Єдиного реєстру досудових розслідувань поліцейські внесли відомості за ч. 1 ст. 242 ККУ — "Порушення правил охорони вод". Санкція статті передбачає покарання — до п’яти років обмеження волі.

За попередньою інформацією, несанкціоновані мотоперегони відбулися на території Великобичківської ТГ Рахівського району, — повідомила Ганна Дан.

Водночас голова Закарпатської ОВА Віктор Микита на Facebook-сторінці повідомив: "Стосовно поширеної інформації про можливі факти протизаконних заїздів на мотоциклах на територію заповідників, річищ річок та гірських лісових масивів на Закарпатті:

  • Пересування транспортних засобів та іншої техніки в межах лісів регіону заборонене рішенням Ради оборони області, яке є обов’язковим для виконання місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, які розташовані на території області, громадянами.
  • Жоден орган місцевої виконавчої влади не надавав дозволу на проведення таких заходів і надавати його не міг.
  • За наявною інформацією, ДП "Великобичківське ЛМГ" та територіальна громада відмовили у наданні дозволу на проведення заходу в межах своїх територій.
  • За фактом можливих порушень ГУ НП в Закарпатській області вже розпочато кримінальне провадження, триває слідство".

 

02 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів