На Закарпатті відкриють реконструйовану дамбу на Тисі довжиною майже 10 кілометрів (ФОТО)

На Закарпатті відкриють реконструйовану дамбу на Тисі довжиною майже 10 кілометрів (ФОТО)
Сьогодні поблизу села Гетиня Берегівського району відбудеться урочисте відкриття реконструйованої дамби р.Тиса, - повідомляють у Басейновому управлінні водних ресурсів річки Тиса (БУВР Тиси).

 

У рамках реалізації спільного українсько-угорського проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (SAFETISZA) з осені 2019 року проводилися будівельні роботи з реконструкції захисної дамби р.Тиса на ділянці с.Теково – с.Гетеня.

Протягом трьох років будівельники підрядної організації ПрАТ «Виноградівська ПМК №78» нарощували лівобережну дамбу р.Тиса на ділянці протяжністю 9,56 км, реконструкцію берегоукріплення на двох ділянках загальною довжиною 492 м. поблизу сіл Гетеня та Теково, і здійснили влаштування 7 переїздів через дамбу в районі сіл с.Гетеня і Чорнотисово.

Проєкт SAFETISZA здійснюється за рахунок гранту Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва

Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Mukachevo.net

 

22 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів