Берегівські лісівники виготовили годівниці для пернатих

Берегівські лісівники виготовили годівниці для пернатих
А діти-переселенці  встановлюють їх на території шкіл і церков. Чому? Бо там учні і прихожани будуть чи не щодня підгодовувати синичок, горобців та інших пташок.

 

Отже, попереду – зимові холоди. І пташкам, які залишаються зимувати в наших краях, буде все важче знайти собі корм. Тож добродушні працівники Берегівського держлісгоспу виготовили годівниці для пернатих. А начальниця відділу цього підприємства Ольга Соломка, у якої встановилися добрі стосунки з активістами громадської організації «Кожен може допомогти», - передала їх волонтеру Леонідові Покритюку. Пан Леонід проводить культурно-просвітницьку роботу серед дітей вимушених переселенців та їхніх батьків.

У  неділю діти та дорослі переселенці, котрі знайшли прихисток у Берегові й районі, разом з Л. Покритюком прогулялися старовинними вулицями райцентру, слухали розповідь про історичне минуле і  особливості сучасної архітектури міста. Відвідали ботанічну пам'ятку природи місцевого значення парк міськлікарні, де ростуть крислаті велетні - дуби бургундські та багато інших цікавих дерев.

Прогулялися і вздовж каналу Верке та спостерігали за галасливими крижнями. А  за сприяння отця Віктора екскурсанти відвідали греко-католицький храм Святої Марії. На горищі церкви розмістили бетбокс, на території - годівничку та довго розважалися на батуті й гойдалці.

Як розповів пан Леонід, усі разом чудово провели час, діти добре відпочили та збагатили свої знанняі розширили світогляд.

А самі годівнички берегівські волонтери разом з хлопчиками і дівчатками зі східних регіонів України хочуть встановити на території шкіл і кількох церков.

Варто зауважити, що берегівський громадський центр «Кожен може допомогти»  сприяє українському війську і вимушеним переселенцям з 2014 року. А з початком широкомасштабної агресії росії відкрив осередок на території «Графського подвір’я» у Берегові по вулиці Бетлена, 1.

Допомога ЗСУ, надання гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям і ознайомлення цих людей із минувшиною та сучасним життям Закарпаття, за словами Л. Покритюка, - основне в роботі.

Зрозуміло, що за подібні екскурсії і сприяння пташкам переселенці щиро вдячні як волонтерам, так ілісівникам.

Василь НИТКА.

Фото надане Леонідом Покритюком.

 

 

28 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів