Ужгородські гандболісти здобули важливі перемоги

Ужгородські гандболісти здобули важливі перемоги
5–7 грудня на Закарпатті проходили матчі третього з’їзного туру української Суперліги з гандболу серед чоловічих команд групи А, до якої входять «Карпати-ШВСМ» (Ужгород), «ЦСКА-ШВСМ» (Київ) та «СКА-Львів».

 

Закарпатський ГК ще перед початком сезону 2022/23 заявив, що налаштований поборотися за медалі елітного дивізіону. Ці слова наші гандболісти підтверджують грою та результатами в кожному турі. 6 грудня команда Сергія Гордієнка зустрілася з аутсайдером чемпіонату – «СКА-Львів». Відкладати справу в довгий ящик господарі не хотіли, тож зі старту гри взяли ініціативу у свої руки й помчали вперед. «Карпатівці» надійно діяли в обороні, дозволивши супернику завдати всього 8 точних кидків за тайм. А самі тим часом стабільно доводили атаки до логічного завершення і ще до перерви закинули 22 м’яча.

За такої гри розгубити 14-очкову перевагу (22:8) було неможливо, а тому друга 30-хвилинка стала формальністю. Але відзначимо, що закарпатці не зупинялися на досягнутому, а після перерви продовжили доводити свою міць. У підсумку матч завершився переконливою перемогою «Карпат-ШВСМ» з рахунком 46:24.

Найрезультативнішим у складі нашої команди був Ярослав Котюк (на його рахунку – 16 м’ячів). Також точними кидками в цьому поєдинку у складі закарпатського ГК відзначилися Владислав Кукушкін (5), Олександр Польогкий (4), Микита Ішкін (4), Станіслав Кириленко (3), Артем Іванов (3), Олександр Місяйло (3), Іван Глущенко (2), Денис Барутенко (2), Едуард Гадельшин (2), Віталій Дмитренко (1) та Вадим Змієвський (1).

Наступного дня, 7 грудня, закарпатці приймали конкурента за першість у групі А – столичний «ЦСКА-ШВСМ».

Перша половина першого тайму була за нашими гандболістами. Вони в цей відрізок часу значно переважали суперника і були попереду на 5 м’ячів (15:10). Проте далі в грі «Карпат-ШВСМ» відбувся спад: закарпатці почали припускатися помилок як у захисті, так і в нападі. Натомість кияни грали добре і з плином часу нівелювали своє відставання. У підсумку перша половина матчу завершилася з рахунком 18:19 на користь гостей.

Такий перебіг подій не влаштовував ужгородців, тому вони вирішили внести корективи у свою гру. Згодом «карпатівці» повернули собі впевненість й почали відриватися від суперника (максимум різниця в рахунку досягала чотирьох голів). Та створити собі комфортну перевагу ніяк не вдавалося, тому інтрига зберігалася до завершальної хвилини. Та все ж краще у заключний відрізок гри зіграли підопічні Сергія Гордієнка, які й святкували звитягу з рахунком 37:34. Значний внесок у перемогу своєї команди зробили Ярослав Котюк (11), Владислав Кукушкін (11), Олександр Місяйло (4), Олександр Польогкий (3), Едуард Гадельшин (3), Станіслав Кириленко (2), Георгій Гордієнко (2) та Іван Глущенко (1). Також у рамках цього туру в групі А відбувся матч між «СКА-Львів» та «ЦСКА-ШВСМ» (Київ). Фінальна сирена зафіксувала перемогу столичних гандболістів з рахунком 29:35.

А кількома днями раніше, 25–27 листопада, свої матчі провели учасники групи Б. Там були зафіксовані такі результати:

  • «Мотор» (Запоріжжя) – «Одеса» – 28:47,
  • «Донбас» (Донецький регіон) – «Мотор» (Запоріжжя) – 29:25,
  • «Одеса» – «Донбас» (Донецький регіон) – 33:29.

У рамках першого етапу відбудеться ще один з’їзний тур, у якому команди групи А протистоятимуть колективам групи Б. Після цих матчів, а також двох перенесених протистоянь, турнірні таблиці набудуть остаточного вигляду. І в наступному раунді змагань відбудуться матчі плей-оф між командами: 1А – 3Б, 2А – 2Б, 3А – 1Б.

Олег МИКИТА, Карпатський об`єктив

 

08 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів