Вільшанське водосховище на Закарпатті може отримати природоохоронний статус

Вільшанське водосховище на Закарпатті може отримати природоохоронний статус
Рішення про надання Вільшанському водосховищу статусу ландшафтного заказника місцевого значення вирішуватимуть обласні депутати на найближчій, грудневій сесії. Про це у своєму Телеграм-каналі написав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

 

“На чергове пленарне засідання обласної ради у грудні поточного року подаємо проєкт рішення про створення ландшафтного заказника місцевого значення – «Берег Закарпатського моря» площею 90 га (проєкт рішення мною підписано та направлено в обласну раду)”, — написав він.

Водночас запровадять ряд заходів для збереження водосховища згідно вимог чинного природоохоронного законодавства, залучатимуть людей до проблеми поводження з твердими побутовими відходами.

Нагадаємо, клопотання про створення ландшафтного заказника місцевого значення на березі Вільшанського водосховища подали до обласної військової адміністрації ГО “Чисто.де” спільно з ГО «Українська природоохоронна група». Віктор Микита написав, що водосховище має всі можливості стати одним із головних туристичних магнітів Закарпатської області.

Varosh

 

09 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів