Хотів обхитрити митників: угорець позбувся на кордоні і новеньких мобілок, і автомобіль на 400 тисяч гривень

Хотів обхитрити митників: угорець позбувся на кордоні і новеньких мобілок, і автомобіль на 400 тисяч гривень
Прямуючи з Угорщини через митний пост «Астей» Закарпатської митниці, 56-річний іноземець намагався у незаконний спосіб завезти на митну територію України 15 шт мобільних нових телефонів відомих торгових марок. Так, аби швидко обійти обов’язкові митні процедури - декларування та оподаткування товару, кмітливий угорець обрав спрощений контроль - «зелений коридор».

 

Утім, досвідченим митникам та прикордонникам невперше трапляються такі «добросовісні» громадяни, тож вони вдалися до ретельної перевірки автомобіля, спрямувавши його у «червоний коридор». І результат не забарився! Новенькі смартфони марки «Samsung» та «Pixel» інспектори-пошуківці виявили, відкривши капот чотирьохколісного «німця», під декоративною пластиковою панеллю, що накриває акумуляторний відсік. Порушник митного законодавства одразу ж зізнався, що товар належить йому і віз його до України з комерційною метою.

Тож, за переміщення прихованого у конструктивних особливостях автомобіля  товару, відносно іноземця складено протокол про порушення митних правил за  ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Легковик «Volkswagen Passat», оцінений у майже 30 тис грн, та смартфони, орієнтовною вартістю 400 тис грн, вилучено на склад митниці до рішення суду.

Нагадаємо, що зазначені протиправні дії тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів, з їх конфіскацією разом з транспортними засобами зі спеціально виготовленими тайниками, що використовуються для незаконного переміщення таких товарів.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

24 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів