На Закарпатті за минулу добу затримали 12 чоловіків, які намагалися незаконно покинути Україну

На Закарпатті за минулу добу затримали 12 чоловіків, які намагалися незаконно покинути Україну
12 чоловіків, які намагалися незаконно покинути Україну, затримали 23 грудня на Закарпатті. Один із затриманих відбував покарання у Росії. Сімох чоловіків затримали прикордонники Чопського загону, п'ятьох — Мукачівського. Про це повідомили на Facebook-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

 

За інформацією відомства, впродовж 23 грудня прикордонники Чопського загону затримали шістьох громадян України, які намагалися незаконно потрапити до Словаччини, та ще одного чоловіка, який спробував виїхати до Угорщини за підробленими документами.

"Трьох правопорушників затримали на так званому "зеленому" кордоні зі Словаччиною. Усі виявилися чоловіками призовного віку. Одного з них вдалося затримати за допомогою службового собаки", — йдеться у повідомленні.

Ще четверо українців мали на меті виїхати за кордон за підробленими документами. Троє з них надали на контроль документи, які начебто посвідчували зняття їх з військового обліку за станом здоров’я, один – "Посвідчення інваліда з дитинства". "Правоохоронці встановили, що усі ці документи містять ознаки підробки. Четвертий чоловік спробував виїхати як батько, що сам виховує дитину. Втім, судове рішення теж виявилося підробленим", — йдеться у повідомленні.

За спробу незаконного перетинання державного кордону України на чоловіків склали адмінпротоколи. Справи передадуть до суду.

П’ятьох чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон з Угорщиною, затримали ввечері 23 грудня прикордонники Мукачівського загону. Троє із затриманих прибули на Закарпаття з Донеччини, один із Запорізької області та один із Київщини. Чоловіків зупинили за 300 метрів до кордону. Затримані не приховували, що мали намір незаконно перетнути українсько-угорський кордон аби потім дістатись Німеччини. Троє із затриманих не мали при собі документів. Наразі їх особи встановлюють.

"Під час проведення фільтраційних заходів, офіцери оперативно-розшукового відділу з’ясували, що один із затриманих впродовж 20 років відбував покарання у російських виправних колоніях, куди потрапив за розбій, грабіж та викрадення автомобіля. Наразі прикордонники вивчають усі обставини правопорушення", — йдеться у повідомленні.

 

25 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів