В Ужгороді представили близько 150 книжок закарпатських авторів, які видали у 2022 році

В Ужгороді представили близько 150 книжок закарпатських авторів, які видали у 2022 році

 

Близько 150 книжок закарпатських авторів, які видали у 2022 році представили на виставці "Автографи, автографи...". Проходить вона у Закарпатському обласному художньому музеї імені Йосипа Бокшая. Про це розповів її організатор Василь Густі. За його словами, на виставці презентували й книги українських письменників, які проживають за кордоном.

"Педагогічну енциклопедію Закарпаття" у двох томах на виставці "Автографи, автографи..." представила письменниця Лідія Повх. Науковиця каже, над виданням працювала 7 років.

"Я тримаю в руках прекрасне видання, яке ми щойно свіжим отримали із видавництва "Карпати" "Педагогічна енциклопедія Закарпаття" у 2-ох томах. Такої енциклопедії не має жоден край в Україні. Ми є зачинателями. Це не просто педагогічна, це культурна, це духовна, це політична енциклопедія Закарпаття останніх тисячу років", — розповідає письменниця Лідія Повх.

Книгу "Вуйко Йой і Лишиня" презентує на виставці письменниця Галина Малик. За її словами, це одна з книг трилогії про вуйка Йойа.

"Ось свіже видання, яке для мене дужу дороге і щасливе. Цю книжку перевидали в Польщі для наших дітей, які знаходяться зараз в еміграції. І вона призначена для всієї Європи та буде розповсюджуватися по всій Європі. Це взагалі трилогія про вуйка Йойа, який живе в ужгородському скансені. І я вам раджу про це почитати. Він там живе зі своїми друзями і охороняє наші пам’ятки, про які наші діти і внуки повинні пам’ятати і знати", — розповідає письменниця Галина Малик.

Близько 150 книжок закарпатських авторів представили на виставці "Автографи, автографи...", розповів її організатор Василь Густі. За його словами, є на виставці й книги українських письменників, які проживають за кордоном.

"Це твори наших закарпатських письменників-корифеїв, а також те, що про них написано. Тут найголовніше, на що ми звертали увагу, це книги з автографами. Тут розміщена ціла вітрина книг наших сусідів, українських письменників Словаччини, які вони подарували нашому літературному музею. Приблизно 10 авторів, які подарували цього року свої книжки з автографами", — розповідає організатор виставки Василь Густі.

Триватиме виставка "Автографи, автографи..." в Закарпатському художньому музеї імені Йосипа Бокшая впродовж місяця.

Суспільне Ужгород

 

27 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів