Майже 500 викликів на добу: як працює швидка допомога під час відключення електроенергії на Закарпатті

Майже 500 викликів на добу: як працює швидка допомога під час відключення електроенергії на Закарпатті
Близько 500 викликів на добу обслуговують бригади швидкої допомоги на Закарпатті під час відключення світла. Про це повідомила Суспільному фельдшерка-диспетчерка Центрального оперативного диспетчерського обласного центру екстреної меддопомоги Еріка Вейгеші.

 

Виклик бригади швидкої допомоги приймає диспетчерка центральної диспетчерської Маріанна Станко.

"В нас місто багатотисячне з багатоповерхівками. Доводиться весь час підійматися з усім обладнанням пішки на поверхи. Іноді виникають такі проблеми: важко оглянути пацієнта, тому що у приміщеннях темно та необхідно собі забезпечувати якесь додаткове освітлення власними силами. В деяких автомобілях буває, що апаратура працює тільки від мережі і в результаті дообстеження пацієнта відбувається в автомобілі", — розповідає лікар Едуард Горзов.

Фото: Суспільне Ужгород

Під час відключень світла більшість даних про виклик до пацієнта, диспетчери передають лікарю швидкої допомоги по телефону, а не через комп'ютер, як це робили раніше.

Фото: Суспільне Ужгород

"Якщо через відсутність світла обривається зв'язок, то в нас на екрані вибиває їхній номер. Якщо ми розуміємо, що нам, дійсно, телефонували, тоді ми передзвонюємо. Ми можемо їх набрати та передзвонити. Останнім часом досить часто поступають виклики особливо з дальніх районів", — розповідає фельдшерка-диспетчерка Маріанна Станко.

За словами Еріки Вейгеші, коли немає світла пацієнти можуть вказати адресу свого місця перебування, включивши на смартфоні геолокацію та передати координати на "103".

Фото: Суспільне Ужгород

"Це займає трохи більше часу, тому що все що ми набираємо: адресу, який поверх, код, вулицю, ім'я та прізвище, скільки років, це все передаємо бригаді на телефон. Вони теж працюють в складних умовах. Але в будь-якому випадку швидка приїде", — говорить фельдшер-диспетчер Еріка Вейгеші.

Суспільне Закарпаття

 

28 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів