Сміттєсортувальний завод на Закарпатті побудують за кошти ЄС. Надійшов останній транш від Угорщини

Сміттєсортувальний завод на Закарпатті побудують за кошти ЄС. Надійшов останній транш від Угорщини
Європейське об’єднання територіального співробітництва ТИСА, учасником якого є Закарпатська обласна рада, отримало від уряду Угорщини 915 млн. форинтів на будівництво сміттєсортувального заводу у селі Яноші Берегівського району.

 

Це останній транш коштів на будівництво, — йдеться на сторінці Закарпатської обласної ради у Фейсбуці.

Як повідомили Varosh у пресслужбі облради, переговори про будівництво заводу тягнулися кілька років і гальмувалися через пандемію і минулого року — через війну в Україні та економічну кризу в Європі. Та все ж в кінці 2022 року Грантова Угода інфраструктурного проєкту Zero Waste (нуль відходів з побудови сміттєтортувального заводу у с. Яноші Берегівського району) була підписана.

“Загальна вартість будівництва цього об’єкту становить 7,7 млн. євро. Перша угода стосується коштів ЄС у розмірі 5 млн. євро; друга грантова угода – на 2,7 млн. євро, які має додати уряд Угорщини”, — пишуть у повідомленні.

Інвестування розділено на кілька етапів. Програма прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства завершується у грудні 2023 року, тому тепер облрада почала пошуки підрядників, які зможуть вкластися з будівництвом у визначені терміни.

Varosh

Фото Закарпатської обласної ради

 

05 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів