На Закарпатті благодійники придбали для прийомних сімей вимушених переселенців 17 генераторів

На Закарпатті благодійники придбали для прийомних сімей вимушених переселенців 17 генераторів
17 генераторів для прийомних сімей та для будинків сімейного типу на Закарпатті, в яких проживають вимушені переселенці, придбала міжнародна благодійна організація “Сос Дитячі Містечка Україна”. Про це Суспільному повідомила менеджерка гуманітарної сфери міжнародної організації Наталія Криворучко.

 

Генератор привезли для прийомної родини у село Чабанівка Ужгородського району. Тут виховують четверо дітей. Прийомна родина приїхала з Харківської області у березні, — розповіла прийомна мама Наталія Кутузова.

“Тепер ми дуже раді, що в нас буде світло. Ми прийомна сім'я, в нас четверо діток, ми функціонуємо з 2015 року. Старша дівчинка в нас вже вийшла з родини, вона у самостійне життя пішла, вже студентка четвертого курсу. Друга — також студентка, виросла вже. Й маємо трьох малюків — перший, другий, четвертий клас. На початку війни ми переїхали на Закарпаття з Харківської області, за рекомендацією служби у справах дітей нас евакуювали”, — розповіла Наталія Кутузова.

Суспільне Ужгород

Генератор отримала й прийомна родина з Краматорська Донецької області. Вони зараз проживають в обласному благодійному фонді дітей, сиріт та інвалідів в Ужгороді. Батько Володимир Скок розповів: вони з дружиною виховують трьох доньок, дві з них — прийомні.

“Придбали собі ліхтарики, через те що світло вмикають на чотири-п'ять годин, ще й нема інтернету. А дівчата займаються онлайн. Тому генератор нам стане у пригоді”, — сказав Володимир Скок.

Суспільне Ужгород

Менеджерка гуманітарної сфери міжнародної організації Наталія Криворучко розповіла Суспільному: “Для таких сімей ми закупили 17 генераторів. Ще 6 генераторів ми будемо продавати у громади Закарпаття, у яких ми створили ігрові кімнати, ігрові простори для дітей місцевої, приймаючої громади і для ВПО. Також три генератори будуть передані державним партнерам, якимось комунальним установам, які також розмістили у собі внутрішніх переселенців, і саме допомога їм буде надаватися у вигляді генераторів”.

За словами Наталії Криворучко, загалом на придбання 26 генераторів, вогнегасників та датчиків газу для прийомних родин, дитячих кімнат та комунальних установ, де проживають вимушені переселенці, витратили близько мільйона гривень.

Суспільне Ужгород

 

18 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів