Зсуви, підтоплення та руйнування дамби ліквідовують рятувальники на Закарпатті

Зсуви, підтоплення та руйнування дамби ліквідовують рятувальники на Закарпатті
Через дощі рівень Ужа піднявся на 149 см над нулем поста. Про це Varosh сказав директор Закарпатського гідрометцентру Василь Манівчук. З його слів, це не є наразі рекордним підняттям.

 

— Історичний рекорд підняття річки Уж становив 350 см над нулем поста. Це був паводок 1990 чи 1972 року. Але такий паводок у нас дійсно був дуже давно. Абсолютне підняття від мінімальних рівнів складає близько 3,5 м Під час цього паводка ми спостерігаємо 149 см над нулем поста. Мінімальний рівень у сухий період у нас був -200 см.

По Закарпаттю рятувальники ліквідовують наслідки дощів уже третю добу.

— В Ужгороді підтопило 11 господарств та підвальних приміщень на вул. Вчительській та будівлі об’єкту інфраструктури на Загорській, — сказала речниця Управління ДСНС на Закарпатті Наталя Батир. — Роботи з відкачування води тривали всю ніч і продовжуються вдень 20 січня. Також, окрім обласного центру, по одній одиниці техніки працюють у Перечині, Великому Березному, Сваляві й Рахові.

Між селами Тисаагтелек і Малі Геївці річка вийшла з берегів і вода вилилася на автодорогу, а в Берегівському районі підтопило автошлях Великі Ком’яти-Шаланки: на площі завдовжки 200 м шар води становить 15-20 см. Рух автотранспорту призупинено, рятувальники встановили відповідний знак.

Підтоплення сільськогосподарських угідь сталося в районі с. Великі Ком’яти, там прорвало земляний вал і підтопило 220 га угідь. У Хустському районі поблизу с. Липча зруйновано берегове укріплення та сухий укос правосторонньої водозахисної дамби.

— В Мукачівському районі стало відомо про зсув ґрунту біля житлового будинку на вул. Центральній у с. Абранка. Знищено літню кухню та частково пошкоджено господарську споруду – стайню, — сказала речниця.

Varosh

Фото зі сторінки Управління ДСНС у Закарпатській області у Фейсбуці

 

20 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів