Закарпатка Аннамарі Данча здобула золоту медаль на Кубку Європи в Австрії (ФОТО)

Закарпатка Аннамарі Данча здобула золоту медаль на Кубку Європи в Австрії (ФОТО)
Закарпатська спортсменка Аннамарі Данча здобула перемогу для України на змаганнях на Кубку Європи зі сноубордингу в Австрії.

 

Про це повідомляє Ski Federation of Ukraine.

Змагальна дисципліна — паралельний гігантський слалом.

У фінальному спуску українка здолала суперницю з Південної Кореї Чжон Херім.

“Ми з італійкою у півфіналі фінішували разом. Насправді, все відбувалося так: вона десь запнулась, але продовжила їхати; я мала перевагу, і вже спокійно доїжджала до фінішу, і тут, в один момент, побачила, що вона “намальовується” поруч! Я одразу дала “по газах”, проте ми одночасно пересікли фінішну лінію. Електроніка показала рівний час, і так як я була першою, у мене був кращий час у кваліфікації, то у великий фінал пішла я. Загалом, усі заїзди були напруженими, всі мої старти в притик: 0.00 секунди у півфіналі з італійкою, а у фіналі за “золото” виграла 0.02 секунди. Траси були класні і добре підготовлені, кожний працював на повну, і практично ніхто не помилявся, принаймні зі мною (посміхається). Дуже зворушливо та щемно було двічі слухати гімн України: відчувається, що нас добре підтримують. Вірю, що основна перемога, яку ми всі так чекаємо, — не за горами!”, — повідомила переможниця.

Аннамарі Данча (Чундак), 1990 р.н., народилася в селі Оноківці на Закарпатті — віцечемпіонка світу 2019 в Парк Сіті, США, кількаразова переможниця етапів Кубка Європи, чотирьохразова учасниця Олімпійських ігор.

 

30 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів