Перспективи українського грального бізнесу на тлі останніх подій та підсумків роботи світового онлайн гемблінгу у минулому році 

Перспективи українського грального бізнесу на тлі останніх подій та підсумків роботи світового онлайн гемблінгу у минулому році 

 

В Україні події розвиваються блискавично — і справа не тільки у війні. Тільки 10 січня голова Ukrainian Gambling Council Антон Кучухідзе розповідав про перспективи розвитку українського онлайн гемблінгу, а вже 12 січня Верховна Рада скасувала застосування спрощеної системи оподаткування для легальних гральних закладів. Одним з аргументів стало те, що світовий гральний бізнес продемонстрував 10% зростання та вийшов на друге місце у світі за рівнем доходів. Але в Україні поки ситуація трохи інша: під час війни більше йдеться про виживання, а не про великі прибутки.  

Інколи достатньо наслідувати чужий досвід

Насправді про те, що розвиток гемблінгу та беттінгу — це внесок у розбудову майбутнього країни, писалося багато. Про аргументи на користь такої точки зору, можна, зокрема, довідатися на сайті. А ось озвучені паном Кучухідзе цифри  (їх ми наведемо у наступному розділі) показують, що досягти вражаючих фінансових результатів можна вже незабаром — якщо, звичайно, допомагати гральному бізнесу розиватися. Тим паче, що українська індустрія азартних розваг активно намагається долучитися до світових тенденцій.

Отже, тепер розглянемо, які саме результати продемонстрував світовий онлайн гемблінг. Додамо, що вони примушують по-іншому подивитися на озвучені свого часу перспективи розвитку українського ринку азартних розваг. Адже, виявляється, достатньо наслідувати позитивний світовий досвід, не заважати бізнесу працювати та допомогти стати на ноги.

Повчальні підсумки роботи онлайн сегменту грального бізнесу за 2022 рік

Попри те, що минулий рік можна сміливо назвати кризовим через війну в Україні та пов’язану з цим єкономічну нестабільність, онлайн гемблінг досяг просто видатних результатів:

  1. Загальна сума доходів у масштабах планети склала 81,01 млрд доларів США.

  2. У порівнянні з позаминулим роком зростання становить 10,4% (тоді вдалося зібрати 73,42 млрд доларів).

  3. Індустрія зайняла друге місце серед найприбутковіших у світі та вперше увійшла до ТОП-5 найбільш привабливих секторів економіки.

  4. Прогнозується, що до 2026 року прибуток грального онлайн бізнесу зросте до 115 з гаком мільярдів доларів. 

? усіх гравців — це користувачі мобільних пристроїв. Саме мобільний трафік став головним локомотивом зростання доходів. І ще один важливий нюанс: найкращу динаміку демонстують саме східноєвропейські країни. Нам би приєднатися до цієї тенденції та разом з усім світом скористатися сприятливою тенденцією. Голова UGC вважає, що все залежить від мудрості керівників держави та обраної стратегії співпраці з легальними операторами ринку.

 

 

01 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів