В Ужгороді рятувальники проводили інструктаж з правил пожежної безпеки

В Ужгороді рятувальники проводили інструктаж з правил пожежної безпеки

 

Інструктаж з правил пожежної безпеки проводили рятувальники в Ужгороді. Про те, як правильно користуватися генераторами, вогнегасниками, а також електро- і газоприладами працівники ДСНС розповідали працівникам торгового центру, автозаправки та ужгородцям у їхніх будинках. Такий інструктаж в обласному центрі Закарпаття провели ушосте. Про це Суспільному розповіла речниця ДСНС Наталія Батир. За її словами, організовують такі заходи в усій області.

Інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС Закарпатської області Роман Петрик, вчить працівників торгового центру "Новий", як правильно користуватися вогнегасником. "Загалом статистика не дуже втішна. З початку року вже маємо четверо загиблих у пожежах, кількість травмованих так само росте — вже троє. Захід спрямований зараз на те, щоб пояснити працівникам та керівному складу торгового центру правила експлуатації генераторів. Тому що в них є потужний генератор, який забезпечує пункт незламності від бізнесу. Є у них додатковий генератор, на випадок відключення основного. Правила застосування вогнегасників при виявленні пожежі. Довести елементарні правила поведінки під час виникнення пожежі у їхньомуторговому центрі", — розповів чоловік.

У торговому центрі "Новий" є два дизельні генератори. Розповів заступник директора з адміністративно-господарської роботи закладу Ігор Король. Чоловік каже: правила використання генераторів знає. "Не зберігати тут паливо, по-перше, дивитися за роботою цього генератора. А так він у нас у справному режимі, вчасно проводиться технічний огляд . Рекомендації дали по обслуговуванню дизельного генератора. Бо він забезпечує життєдіяльність усього торгового комплексу. Також у нас є пункт незламності", — ділиться Ігор Король.

Інструктаж з правил поводження та технічного обслуговування генератора, який проводили рятувальники, послухала й адміністраторка автозаправної станції Світлана Ковач. Каже: такий захід організовували своїм працівникам, коли придбали генератор. "Проводили додатковий інструктаж всім працівникам, які безпосередньо приймають участь у запуску генератора, його обслуговуванні, заправки, як правильно ним користуватися, проводити контроль заміни масла, доливка палива. Як перемикати генератор, тому що він не в автоматичному режимі, а в ручному", — розповів рятувальник.

Про правила поведінки з електро- та газоприладами рятувальники розповіли й ужгородцю Петрові. "Щоб були комфорки закриті, щоб діти не лізли, не вмикали. Техніку безпеки ми знаємо", — каже чоловік.

Понад 150 пожеж сталося в Ужгороді з початку цього року. Розповіла речниця ДСНС в Закарпатській області Наталя Батир. "Здебільшого — це приватний житловий сектор. 124 пожежі — це саме у житловому секторі, горять будинки громадян. Тож ми проводимо профілактичні заходи, закликаємо громадян, аби вони дотримувалися правил безпеки у побуті чи на робочому місці. Через аварійні відключення електропостачання люди почали використовувати генератори, чи користуватися свічками для освітлення своїх помешкань. Це здебільшого приводить до загорянь у житловому секторі", — розповідає жінка.

За словами Наталі Батир, такий інструктаж в Ужгороді провели ушосте з початку цього року. Загалом в області провели 29 інструктажів з правил пожежної безпеки.

 

22 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів