Хруст гриба, вівці, та екоактивісти: Композитор створив крутий трек зі звуків Карпат (ВІДЕО)

Хруст гриба, вівці, та екоактивісти: Композитор створив крутий трек зі звуків Карпат (ВІДЕО)
"Популяризувати своє. Закохувати. А головне - піклуватись про те, що вже маємо. І підтримувати один одного. Це основа нашої колаборації" - зазначає Лєна Жук, одна із засновниць громадської ініціативи "Чисто.Де".

 

Мова йде про відео "Як звучать Карпати" для проєкту і ютюб-каналу "УкрЮтюбПроєкт" і залучення прибиральчан до створення музичного треку композитором Євгеном Філатовим (The Maneken).

Відео про Закарпаття, що опубліковано першого березня, увійшло до першого сезону музичних подорожей відомого музиканта, де він збирає звуки українських міст і створює з них унікальну, характерну для регіону мелодію. Чисто.Де вдалося не просто взяти участь в проєкті, а і реалізувати давню мрію одного з засновників організації й Професійного Вигадника, як лагідно його називає команда, Романа Жука. Записати, як звучить музика зі сміття.

Саме того жовтневого екопікніку, що увійшов до відео, на Березі Закарпатського Моря прибиральчани святкували дворіччя від започаткування екологічної ініціативи. Тож до створення музики було залучено і гостей заходу: гурти Hudaki Village Band, Чаламада, Рокаш і Анця; співачок Христину Шукаль та Аліну Паш; танцівницю Соню Сафріюк; і кінорежисера Алана Бадоєва.

"У цьому дні бракувало годин і "тікало" світло! Але, коли Небо з тобою, ти можеш все."- посміхається Лєна Жук.

Відео вдалось неймовірним завдяки всій команді проєкту, а головне продюсерамподружжю Євгену і Наталі Синельникових, що залишились за кадром. Побутове сміття використали для того, щоб "прогриміти" головний мессидж до всіх українців: "Прибери Карпати, як у себе біля хати!"

Богдан Проць, кандидат біологічних наук і керівник ГО"Дунайсько-Карпатська Програма", що був на Екопікніку зазначив, що це не тільки про красу і любов до природи, це і про здоров'я нації: "Все виділяється в ґрунт. І з водою воно повертається до людей. До кранів. Хімічні сполуки дають мутаційний вплив на організм дітей. Це впливає на розумовий розвиток. На поведінку дітей. Ми повинні не допускати таких речей."

Вже в кінці квітня громадська організація "Чисто.Де" поновить Екопікніки та збере всіх небайдужих для прибирання, тепер вже Заказника "Берег Закарпатського Моря", а поки запрошують до перегляду відео "Як звучать Карпати" від "УкрЮтюбПроєкту".

УкрЮтюбПроєкт

 

12 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів