Три автомобілі вартістю 1,2 млн грн вилучили у грузина на митному пості "Тиса" на Закарпатті

Три автомобілі вартістю 1,2 млн грн вилучили у грузина на митному пості "Тиса" на Закарпатті
Три автомобілі загальною орієнтовною вартістю 1,2 млн грн вилучили закарпатські митники у громадянина Грузії на митному посту "Тиса", що на кордоні з Угорщиною. Про це повідомила Суспільному речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

 

Автомобілі вилучили через підроблені документи. За словами речниці, 43-річний громадянин Грузії ввозив на митну територію України 8 вживаних легкових автомобілів. Митникам водій надав товаросупровідні документи на імпорт автомобілів для комерційного призначення.

Фото: Закарпатська митниця/Facebook

"Під час перевірки документів у митників виникли сумніви щодо оригінальності довіреностей, виданих нотаріусом на кілька легковиків. Вони звернулися з запитом до нотаріальної контори для підтвердження або спростування даного факту. У відповіді, яку отримали, зазначалося, що дані довіреності нотаріус не посвідчувала, відповідно і не надавала", — розповіла речниця.

Фото: Закарпатська митниця/Facebook

Відносно громадянина Грузії склали протокол про порушення митних правил. За переміщення товарів через митний кордон України з підробленими документами чи документами, одержаними незаконним шляхом, чоловіку може загрожувати штраф в розмірі 100 відсотків вартості товарів з їх конфіскацією.

Фото: Закарпатська митниця/Facebook

Автомобілі "Ford Edge", "Volkswagen Golf" та "Hundai Tucson", загальною орієнтовною вартістю 1,2 млн грн, вилучили до рішення суду. Остаточну вартість іномарок встановить експерт.

 

15 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів