На кордоні в Закарпатті намагалися завезти незаконну косметику на понад півмільйона гривень (ФОТО)

На кордоні в Закарпатті намагалися завезти незаконну косметику на понад півмільйона гривень (ФОТО)
Закарпатські митники виявили факт незаконного ввезення в Україну дороговартістних косметичних засобів, які спритні ділки намагалися перемістити через кордон з комерційною метою та з ухиленням від сплати повної суми митних платежів.

 

Порушення митних правил виявили на вантажному напрямку митного посту «Тиса», що на кордоні з Угорщиною.  Згідно із поданими до митного контролю товаросупровідними документами вантажівкою переміщувався з Євросоюзу товар відомого іспанського бренду «засоби по догляду за волоссям».  Відправник фірма «ERAYBA COSMETICS», отримувач – одеська компанія.

Під час митного огляду вантажу, серед зазначеного у поданих документах, інспектори виявили значні розбіжності у вагових параметрах товару. Так, при зважуванні виявилися «зайвими» понад 1,5 тонн, а при розвантаженні – 250 коробок із близько 1400 одиницями косметичних засобів. Орієнтовна загальна вартість прихованої від митного контролю фірмової косметики складає близько 660 тис грн.

  •  

Наразі тривають перевірочні заходи щодо вчинення дій, спрямованих на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару. Зокрема, за надання митниці документів, які містять неправдиві відомості щодо загальної кількості, ваги та вартості косметичних засобів.

Дане правопорушення передбачає складання протоколу за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Санкції цієї статті  тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100% вартості безпосередніх предметів порушення митних правил з їх конфіскацією.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

20 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів