Суддя на лікарняному, мама двох підсудних у відпустці. Нові деталі у справі про насильство над дівчинкою на Закарпатті

Суддя на лікарняному, мама двох підсудних у відпустці. Нові деталі у справі про насильство над дівчинкою на Закарпатті
Суддя Воловецького районного суду, яка винесла вирок щодо сексуального насильства над 14-річною дівчиною, пішла на лікарняний. Про це Суспільному 27 березня повідомив суддя-спікер Воловецького районного суду Северин Павлюк.

 

Мама двох підсудних, яка працює у сільраді у Верхніх Воротах, пішла 27 березня у відпустку. Про це Суспільному повідомила працівниця сільради. Імені свого жінка не назвала.

Підлітки, обвинувачені за насильство над неповнолітньою, школу не відвідували. Вони перебували під домашнім арештом, — написав у своєму Telegram-каналі голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

"Після вироку суду вони навчаються дистанційно і фактично ізольовані від дівчини. Відповідним службам дав доручення невідкладно законним шляхом блокувати будь-яку можливість одночасного відвідування школи постраждалою та ґвалтівниками незалежно від кінцевого рішення суду", — йдеться у повідомленні голови ОВА.

Батьки дівчинки розповіли Суспільному: донька після інциденту продовжувала навчання у школі. Обвинувачувані школу не відвідували, але домашнього арешту не дотримувалися. Донька після інциденту продовжувала навчання у школі.

Що відомо:

Прокуратура готує оскарження судового вироку щодо сексуального насильства над 14-річною дівчиною на Закарпатті. Про це повідомили в Telegram-каналі Офісу Генерального прокурора.

16 березня у Воловецькому районному суді трьох підлітків засудили на умовний термін за статтею про вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру щодо неповнолітньої групою осіб. Справа набула розголосу у соцмережах та ЗМІ, зокрема ситуацію прокоментував голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, суд оприлюднив роз’яснення, а Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що справа перебуває на його контролі.

Справу розглядали за ст. 152 ККУ, тобто зґвалтування. Однак, 16 березня 2023 р., суд визнав підлітків винними за статтею про сексуальне насильство групи осіб щодо неповнолітньої — ч. 3 ст. 153 ККУ. Їм призначили покарання — п'ять років позбавлення волі з випробовувальним терміном два роки.

 

27 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів