Проєкт документального фільму "Дівія" закарпатського режисера Грешка отримав нагороду "The Baltic Sea Docs Award"

Проєкт документального фільму "Дівія" закарпатського режисера Грешка отримав нагороду "The Baltic Sea Docs Award"

 

Проєкт документального фільму "Дівія" закарпатського режисера Дмитра Грешка отримав нагороду "The Baltic Sea Docs Award". Про це повідомили на сторінці документального фільму у Facebook.

Фільм у Празі презентували режисер фільму та співпродюсер Гліб Лук'янець. Також нагороди отримали проєкти документальних фільмів "Квіти України" та "По ту сторону Карпат".

Про що документальний фільм "Дівія"

Робота над проєктом почалась у 2021 році. Тоді, за словами Дмитра Грешка, ідеєю фільму було показати вплив українського суспільства на природу. Після 24 лютого автори вирішили дослідити вплив війни на екологію країни.

"Коли я побачив в перших публікаціях в Інтернеті наслідки бойових дій, наслідки окупації Росією частини України, мене це дуже зачепило. Я вирішив, що ця тема має бути розказана. Це не зменшує важливість теми людських страждань і людей, які там втратили своїх рідних, чи свої життя внаслідок війни. Але також дуже важливо розказати, як природа постраждала під час війни. І так само Росія має за це заплатити", — розповів Суспільному режисер.

 

 

29 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів