Закарпатця засудили до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство прикордонника

Закарпатця засудили до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство прикордонника
Обвинуваченого у справі про вбивство прикордонника Березенського на Закарпатті засудили до 15 позбавлення волі. Про це Суспільному повідомила речниця Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова.

 

Вирок мешканцю Рахова винесли 31 березня у Тячівському районному суді. Згідно зі статтею, яку інкримінували обвинуваченому, — посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця, чоловіку загрожувало позбавлення волі від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Наразі вирок не набрав законної сили. На оскарження рішення відведено 30 днів з дня його проголошення.

Що відомо про справу:

  • Близько 22:35 15 листопада прикордонники Мукачівського загону спіймали у селі Ділове чоловіка, який йшов з боку річки Тиса на україно-румунському кордоні у водолазному костюмі. За даними правоохоронців, чоловік мав при собі пакунок з грошима у різній валюті (загалом — близько 15 тис. доларів). На місце події під’їхав інший чоловік на автомобілі "Audi" на румунській реєстрації. Водій натиснув на педаль газу та ривком автівки наїхав на прикордонника Вадима Березенського. Після пострілів службовця водій покинув автомобіль та втік з місця події.
  • Через два дні після госпіталізації, 17 листопада 2018 року, майор Вадим Березенський загинув внаслідок отриманих травм у лікарні. У нього залишилися двоє неповнолітніх дітей і дружина.
  • Майора Березенського поховали у його рідному місті Ізяславі Хмельницької області. Його посмертно нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня.
  • Підозрюваного у посяганні на життя працівника правоохоронного органу затримали 17 листопада 2018 року. 18 листопада 2018 року йому обрали запобіжний захід — тримання під вартою без можливості внесення застави. Вказаний запобіжний захід суд періодично продовжував.

 

31 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів