За 4 місяці на Закарпатті вчинено 1979 злочинів

Це 20,9% менше відповідного періоду минулого року

 

Протягом січняквітня п.р. в області зареєстровано 1979 злочинів, що на 20,9% менше відповідного періоду минулого року. Майже дві третини з них скоєно у містах і селищах міського типу.
Зменшення злочинності має місце у всіх містах та районах, крім Свалявського та Хустського районів.

Найбільшу питому вагу тяжких та особливо тяжких злочинів скоєно у Берегівському районі – 50,0%, найменшу – 16,9 у Міжгірському, при
37,6 % в середньому по області.
Кожний дев’ятий злочин скоєно особами, які раніше вдавались до злочинних дій, дванадцятий – у стані алкогольного сп’яніння, чотирнадцятий – групою осіб, сімнадцятий – неповнолітніми.

Більше третини всіх правопорушень припадає на злочини проти власності. Органами внутрішніх справ та службою безпеки України за зазначений період виявлено 4 організованих злочинних групи, у складі яких налічувалось 14 осіб.

Протягом січня–квітня п.р. правоохоронними органами зареєстровано 1660 злочинів загальнокримінальної спрямованості, що на 20,7% менше відповідного періоду минулого року. Із їх числа крадіжки складають 27,9%, їх кількість порівняно з відповідним періодом минулого року зменшилась майже на половину. Зросла на 20,9% кількість випадків хуліганства, питома вага яких серед злочинів загальнокримінальної спрямованості становить 9,8%. На третину збільшилась кількість випадків незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Скоєно 10 умисних убивств та 12 зґвалтувань.
Зменшення злочинності спостерігається у сфері економічної діяльності. Зареєстровано 319 злочинів економічної спрямованості, що на 22,0% менше, ніж у відповідному періоді минулого року. Встановлена сума матеріальних збитків склала 1,1 млн.грн.


Податковою міліцією виявлено 55 злочинів, з яких кожний шостий – ухилення від сплати податків та незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів.
У порівнянні з відповідним періодом минулого року на 2,0% до 1207 зменшилась кількість осіб, що вчинили злочини. До суду, в порядку ст. 232,430 КПК України направлено 90,2% кримінальних справ. Серед злочинів по 13,7% скоєно жінками, 8,8% – неповнолітніми. Кожний п‘ятий із загального числа правопорушників, вчинив злочин з групою осіб, восьмий – у стані алкогольного сп’яніння.
Внаслідок злочинної діяльності постраждало 1225 осіб, у тому числі 59 загинуло. Із числа потерпілих 6,3% неповнолітні, кожний третій – жінка, повідомили в головному управлінні статистики в Закарпатській області.

 

26 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів