На Закарпатті чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі за обвинувачуванням в ухиленні від мобілізації

На Закарпатті чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі за обвинувачуванням в ухиленні від мобілізації

 

40-річного жителя селища Буштино Тячівського району засудили до трьох років позбавлення волі за обвинувачуванням в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. Про це повідомили на Facebook-сторінці Закарпатської обласної прокуратури.

За версією слідчих, підозрюваний був визнаний придатним до військової служби і підлягав призову. Попередньо успішно пройшов військово-лікарську комісію.

"Чоловік одержав повістку на відправку у серпні, однак тоді у РТЦК не з’явився. У грудні минулого року вкотре відмовився від отримання повістки та написав заяву про відмову від призову за мобілізацією, оскільки його погляди суперечать тому, щоб брати зброю в руки, вбивати та ненавидіти людей. При цьому про приналежність до будь-якої релігійної організації, яка сповідує заперечення служби в армії, чоловік не повідомив", — йдеться у публікації.

Під час розгляду провадження у суді чоловік скаржився на проблеми зі здоров’ям і на те, що ніхто не звертав уваги на цей факт при проходженні ним ВЛК. При цьому жодних документів, які б підтверджували такі проблеми, чоловік не мав. Відомо також про відсутність звернень від громадянина до місцевих медзакладів з часу одержання ним першої повістки в серпні 2022 року, — повідомили на Facebook-сторінці прокуратури.

Закарпатець раніше не судимий, а вступ зазначеного вироку щодо нього в законну силу очікується.

 

10 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів