На "Тисі" у 32-річного перевізника із Закарпаття вилучили товару на понад 130 тис. гривень

На "Тисі" у 32-річного перевізника із Закарпаття вилучили товару на понад 130 тис. гривень
На митному посту "Тиса", що на українсько-угорському кордоні, у 32-річного перевізника із Закарпаття вилучили незадекларований товар на понад 130 тис. грн. Про це Суспільному повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

 

Сталося це 19 квітня. Повертаючись з Євросоюзу, 32-річний перевізник однієї із закарпатських фірм в режимі "імпорт" переміщував вантажівкою товари. Митникам чоловік надав товаросупровідні документи на вантаж — ковдри та пледи, текстильні вироби, дзеркала, вентилятори та ліхтарі — загальною вагою 4,4 тонни. Відправником та продавцем товару, згідно з документами, є французьке підприємство, а покупцем і отримувачем – київське.

Інспектори провели зважування вантажу та виявили різницю у понад 2 тонни. Відтак, здійснили повний митний огляд вказаного товару та з’ясували, що деякі товари не були вказані у товаросупровідних документах. "Зокрема: 120 пачок "покриття пластмасові для підлоги з полівінілхлориду" різних розмірів та 60 пачок "плити для облицювання стін зі сланцю". Остаточний перерахунок товару підтвердив попередні результати зважування, що насправді загальна кількість вантажних місць більша", — розповіла речниця.

Відносно перевізника, який подав митниці товаросупровідні документи з неправдивими відомостями, склали протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Незадекларований товар, орієнтовною вартістю понад 130 тис. грн, у перевізника вилучили. Остаточну оцінку встановлять експерти, справу скерують до суду. Санкція статті передбачає штраф у розмірі 100% вартості товарів з їх конфіскацією.

Що відомо:

Згідно з чинним законодавством, перевізники зобов’язані під час приймання товару до перевезення перевіряти точність відомостей щодо кількості вантажних місць, їх маркування, номери, зовнішній стан товарів та їх пакування. У разі неможливості такої перевірки вносити відповідний запис до міжнародної автомобільної накладної (CMR).

 

19 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів