Закарпатський обласний центр підготовки населення до національного спротиву очолив Юрій Беляков (ФОТО)

Закарпатський обласний центр підготовки населення до національного спротиву очолив Юрій Беляков (ФОТО)
Підписано контракт про призначення на посаду начальника першої в Україні КУ «Закарпатський обласний центр підготовки населення до національного спротиву» Юрія Белякова.

 

Ця комунальна установа створена згідно з рішенням сесії обласної ради від 16 березня 2023 року. Мета центру – проведення занять з вогневої та тактичної, спеціальної фізичної підготовки, тактичної медицини, підготовки зв’язку, військової топографії та інженерної підготовки.  

Юрій Беляков – полковник, бойовий офіцер однієї з бригад, яка зараз боронить Україну на Донбасі. За його інформацією, основний офіс центру знаходиться в Ужгороді, підрозділи – в Ужгородському, Мукачівському, Берегівському, Хустському, Тячівському та Рахівському районах. У подальших планах – відкриття філій центру у колишніх адміністративних районних центрах для ширшого охоплення населення.   

Навчатися бойовій справі вже виявили бажання понад 50 осіб. Вік - від 18 років і без обмеження. У центрі готують людей до призову і мобілізації, даючи початкові базові знання з військової справи, армії, щоб вони розуміли, що таке зброя, як з нею поводитися, що таке тактика, інженерна підготовка і тд. 

Наразі підготовка розрахована на 3 місяці. Подати заявку для участі можна через довідковий портал «Допомога Закарпаття». Навчання для всіх безкоштовне. По його закінченні видаватиметься сертифікат про те, що людина прослухала курс, володіє навиками користування зброєю.

 

22 квітня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів