На Закарпатті митники затримали 5 вагонів з понад 200 тоннами кукурудзи на мільйон гривень

На Закарпатті митники затримали 5 вагонів з понад 200 тоннами кукурудзи на мільйон гривень
5 вагонів з понад 200 тоннами кукурудзи на мільйон гривень затримали на митному посту "Чоп-залізничний". Їх намагалися вивезти з України за підробленими документами, — повідомили на сторінці Закарпатської митниці у Facebook.

 

За інформацією відомства, до митного поста "Чоп-залізничний" прибув вантажний потяг, яким у п'яти вагонах перевозили сільгосппродукція.

"До митного оформлення подали декларацію на товар "кукурудза 3-го класу, 2022 року врожаю", вагою 211 тонн, вартістю понад 1 млн грн, торгова марка відсутня. Відправником-експортером зазначено підприємство з міста Миколаїв, виробником товару – львівське фермерське господарство, а покупцем – ірландська фірма. При цьому, згідно з наданими до митного оформлення документами, сама кукурудза була вирощена на Кіровоградщині", — йдеться в повідомленні.

Закарпатська митниця/Facebook

Закарпатські митники перевірили документи та виявили, що вони можуть бути підробленими та містять неправдиві відомості.

"Вказані факти були підтверджені листами місцевої селищної ради та Головного управління статистики. Відтак, за надання керівником миколаївського підприємства ймовірно підроблених документів митниця направила у поліцію повідомлення про протиправне діяння щодо можливих ознак злочину, передбаченого статтею 358 ККУ", — повідомили на сторінці Закарпатської митниці.

Санкція статті передбачає до двох років обмеження волі.

 

22 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів