Пройти безкоштовний огляд у гінеколога зможуть жінки у рамках благодійного проєкту "Femina" на Закарпатті

Пройти безкоштовний огляд у гінеколога зможуть жінки у рамках благодійного проєкту "Femina" на Закарпатті
Благодійний проєкт "Femina" представила 21 квітня керівниця Всесвітнього благодійного фонду "Серце до серця" у Закарпатській області Марія Рущак в Ужгородському пресклубі.

 

Проєкт надає можливість жінкам та дівчатам пройти безкоштовний огляд у гінеколога. Для цього необхідно заповнити анкету, яку розмістили на сайті фонду "Серце до Серця", — розповіла Марія Рущак.

"Однією з ідейних натхненниць стала Юлія Федько. Ми з нею і започаткували цей проєкт, де б могли абсолютно всі українки, котрі не мають можливості піти на якісний огляд, а також дівчатка, щоб вони могли пройти такий гінекологічний огляд та зробити необхідні дослідження", — розповіла Марія Рущак.

За її словами, проєкт планують розвивати з представниками громадської організації "International medical response", асоціації міст-побратимів Корваліс-Ужгород та "Zonta International".

"У цьому нам наразі хоче допомогти "Astra-Dia", де будуть безкоштовно виконувати аналізи для цих жінок, а лікарі будуть безкоштовно оглядати та збирати матеріал для аналізів. Перших пів року цей проєкт ми будемо реалізувати власними силами на благодійних засадах, усі все будуть робити безкоштовно, а надалі нашим проєктом зацікавилися партнери і ми маємо надію, що він отримає гідну підтримку й наші жінки будуть мати якісне обстеження", — сказала керівниця БФ "Серце до серця" на Закарпатті.

За словами Марії Рущак, за перший день до них звернулися 200 охочих жінок та дівчат.

"Хочу зазначити, що в першу чергу ми надаватимемо перевагу соціально незахищеним жінкам, дівчаткам та ВПО. Щомісяця ми відкриваємо гугл-анкету, де пацієнтки можуть реєструватися. Коли набирається певна кількість, а є 6 лікарів-гінекологів, котрі між собою розподілять пацієнтів, тому що всі лікарі працюють в приватних та державних клініках. Коли всі жінки повністю будуть обстежені, тоді стартуватиме наступний набір пацієнток", — підсумувала Марія Рущак.

 

22 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів