На кордоні з Угорщиною закарпатські митники «вполювали» психотропи та «лівий» мікроавтобус

На кордоні з Угорщиною закарпатські митники «вполювали» психотропи та «лівий» мікроавтобус
На митному посту «Вилок», що на українсько-угорському кордоні, під час перевірки автомобіля «Мерседес-Бенц» митники виявили 100 пігулок медичного препарату іноземного виробництва «Frontin 0.25 mg», що містить  діючу речовину «alprazolam». Оскільки даний препарат «alprazolam» віднесена до Переліку наркотичних засобів,  психотропних речовин і прекурсорів, на такі товари встановлено обмеження щодо їх переміщення через митний кордон, а також потребує дозвільного документу (рецепт) на право ввезення на митну територію України.

 

Водій визнав прекурсори своєю власністю, але жодних дозвільних документів на їх переміщення при собі не мав. Тож, обравши «зелений коридор» та не заявивши митникам точні відомості про предмети, які підлягають обов’язковому декларуванню та обмежені до переміщення через митний кордон України, відносно гр.України складено протокол за ч.3 статті 471 Митного кодексу України. Санкції цієї статті передбачають накладення штрафу в розмірі триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та конфіскацію товарів, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України. Наразі медпрепарат вилучено.

В іншому випадку, на митному посту «Астей», що на кордоні з Угорщиною, при перевірці вантажного автомобіля «Мерседес-Бенц» інспектори-пошуківці  виявили значні розбіжності в ідентифікаційному номерному позначенні кузова мікроавтобуса із фактично наявним у свідоцтві про його реєстрацію. Відтак, відносно водія транспортного засобу, який надав документи з неправдивими відомостями про переміщуваний автомобіль, складено протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Санкції передбачають штрафні санкції у вигляді 100% вартості предметів правопорушення та їх конфіскацію.

Мікроавтобус, 2008 року виробництва, попередньо оцінений у понад 280 тис грн, тимчасово вилучено. Його остаточну вартість визначить спеціаліст-експерт.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

24 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів