Як працює гральний бізнес: Україна на новому етапі розвитку гемблінг-індустрії

Як працює гральний бізнес: Україна на новому етапі розвитку гемблінг-індустрії
Кожна компанія, включаючи PIN-UP Україна, має свою тактику завоювання ринку азартних розваг. Не всі готові дотримуватися встановлених законом правил і чесно конкурувати. Вивчимо реалії гемблінг-індустрії.

 

Майже відразу після того, як було легалізовано гральний бізнес, Україна стала жертвою підступного нападу з боку росії. Щоб не втратити незалежність, країні довелося навчитися жити за нових обставин, акумулюючи ресурси заради перемоги та залучаючи бізнес до надання допомоги громадянам, медичним, освітнім установам тощо. Як і багато інших чесних фірм, Pin-Up податки сплачує без затримок і спроб применшити власні доходи, але є й ті, кому набагато простіше обмовляти конкурентів, ніж самим працювати відповідно до чинних правових норм.

Коротко про реалії сучасного грального бізнесу в країні

Не можна сказати, що до зміни законодавчої бази три роки тому гемблінгу в країні не існувало. Але більшість організацій були «у сірій зоні», тобто фактично працювали, але не платили податки, оскільки жодного покарання за несплату не було. Нині все інакше. Санкції грального бізнесу дуже серйозні – через свідому відмову від перерахування грошей до державного бюджету можна втратити до 3,35 млн. гривень, а за певних обставин навіть стати учасниками кримінальної справи. Звичайно, надійним фірмам, які діють за правилами, таке покарання не загрожує.

Для надання послуг у сфері азартних розваг, організація має бути включена до реєстру юридичних осіб, а також отримати ліцензію. Дозвільний документ видається не просто так, а лише після детальної перевірки особливостей діяльності та підтвердження відсутності ознак шахрайства. Щороку за ліцензію доводиться платити. З отриманого доходу держава зобов'язує виплачувати податок на прибуток 18%, військовий збір та ПДФО та низку інших зборів, також не варто забувати про витрати на заробітну плату співробітників та забезпечення роботи самого закладу чи онлайн-платформи. Ще одним важливим правилом є надання послуг лише особам старше 21 і лише після ідентифікації особистості. Якщо ж гравець або його родичі попросять обмежити доступ через розвиток адикції, то організатор азартних ігор має виконати запит.

Прозорість грального бізнесу

Докладаючи величезних зусиль для того, щоб нейтралізувати негативні наслідки, які в країну принесла війна, PIN-UP та інші солідні компанії наштовхуються на протидію з боку несумлінних конкурентів. Діють вони по-різному:

  • створюють фейковий Інтернет контент;
  • звинувачують успішніші бренди у порушенні законодавства;
  • створюють ілюзію наявності зв'язків із РФ;
  • перебільшують власні здобутки у сфері благодійності;
  • всіма силами ухиляються від сплати податків у повному обсязі;
  • використовують різні «чорні» маркетингові методи.

Ситуативного ефекту вони періодично домагаються, але при детальному вивченні ситуації користувачі розуміють, хто і як насправді працює, тому все одно звертаються до перевірених компаній. Навіщо конкуренти продовжують хейт? Причин кілька. По-перше, це можливість замаскувати свої недоліки і переманити якийсь (нехай невеликий) відсоток клієнтів. По-друге, таким чином вони відволікають увагу контролюючих органів від сумнівних схем, які використовують із метою зменшення податкового навантаження.

 

 

28 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів