Кількість загиблих на шахті сягнула 35

В Україні повідомлено, що на шахті Краснолиманська в Донецькій області, де минулого тижня стався вибух і пожежа, знайдено тіла ще трьох гірників, і в ході аварійно-рятувальних робіт на шахті “Краснолиманська” у середу загинув один гірничорятувальник.

 

Як повідомили в ?нформаційному центрі з питань охорони праці Державного комітету України з нагляду за охороною праці, для виконання робіт з видачі на поверхню знайдених у середу вранці трьох загиблих шахтарів були задіяні 20 відділень Державної во?нізованої гірничорятувальної служби.

Під час транспортування тіла загиблого гірника по аварійній виробці раптово вимкнулась електроенергія, внаслідок чого зупинився вентилятор місцевого провітрювання, що пода? повітря у виробку.

Однак, гірничорятувальники продовжували виконувати, згідно статуту, свої обов'язки і транспортували загиблого до бокс-бази. У цей час сталося різке підвищення температури шахтної атмосфери.

Через це погіршилося самопочуття 4-х гірничорятувальників, з яких командир відділення А.Лавушкін помер, а командир взводу Д.Бурий знепритомнів.

Таким чином кількість смертей пов'язаних з аварі?ю на Краснолиманській сягнула 35.

Зниклими безвісти вважають ще двох шахтарів, але на їхній порятунок надій нема?.

Офіційні представники досі з'ясовують причини вибуху газу метану у шахті, що спричинив пожежу.

 

29 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів