Закарпатця засудили до семи років ув'язнення за незаконне переправлення чоловіків через кордон

Закарпатця засудили до семи років ув'язнення за незаконне переправлення чоловіків через кордон

 

До семи років позбавлення волі засудили 47-річного жителя села Середнє Водяне за незаконне переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон до Румунії, вчинене з корисливих мотивів. Про це Суспільному повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

За її словами, також суд ухвалив рішення щодо конфіскації майна чоловіка та позбавлення права керувати транспортними засобами на 1 рік.

На початку серпня 2022 року закарпатець погодився сприяти незаконному переправленню до Румунії чотирьох чоловіків. "Він на автомобілі доставив військовозобов'язаних у село Луг, дорогою до якого одержав 300 доларів США як частину оплати за свої послуги. Опісля, за порадами чоловіка, група мала рухатися в обхід пунктів пропуску через Тису. Невдовзі після початку маршруту ухилянні виявили прикордонники. Чоловіків притягнули до адміністративної відповідальності", — розповіла Хижняк.

Вирок ще не набув законної сили, його можуть оскаржити до апеляційного суду протягом 30 днів з моменту проголошення (02.05.2023). Після вступу вироку в законну силу, згідно з рішенням суду, отримані обвинуваченим за незаконне переправлення гроші конфіскують у дохід держави.

 

10 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів