Янукович знову припустився помилки у публічному зверненні українською мовою

Глава Кабінету Міністрів Віктор Янукович знову припустився орфографічної помилки при написанні тексту звернення до читачів українською мовою.

 

В останньому номері газети "Русская правда" на першій шпальті розміщено фотографію написаного від руки звернення Віктора Януковича до читачів: "Вас не підведу! З лювовью. В. Янукович".

Як відомо, відповідно до правил українського правопису слово любов в орудному відмінку однини пишеться з апострофом, а не розділовим м?яким знаком.

Нагада?мо, що це вже другий випадок, коли кандидат на посаду Президента України робить орфографічні помилки при написанні тексту українською мовою.

Раніше були виявлені помилки в написанні назви посади в декларації про доходи, яку кандидат у Президенти ма? заповнювати власноручно. У графі "займана посада" він написав: "пр?мь?р-міністр".

Проте, як відзнача? російське "Агентство політических новостей", "Янукович ? людина з Донбасу, де ніколи не було мови. Він нормально розмовля? і пише російською мовою, і це прекрасно".

Однак треба зазначити, що відповідно до Конституції України, Президентом може бути обраний громадянин України, який досяг 35 років, мешка? на території України протягом останніх десяти років і володі? державною мовою.

Підготовлено за матеріалами Glavred, АПН.

 

29 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів