Закарпаття успішно завершує навчальний рік в умовах воєнного стану

Закарпаття успішно завершує навчальний рік в умовах воєнного стану
Понад 70% закладів загальної середньої освіти краю свято останнього дзвоника відзначатимуть 2 та 7 червня, у трьох громадах – 21 червня. У кількох школах уже розпочалися літні канікули.

 

Кожен заклад освіти самостійно затверджує структуру навчального року, тому дата його завершення може відрізнятися, повідомила на брифінгу директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Мар’яна Марусинець.

За її словами, попри війну і всі труднощі освітній процес у регіоні не зупинявся. Учні навчалися за різними формами: очною, дистанційною, змішаною, екстернатною, індивідуальною та сімейною.

Керівниця профільного підрозділу ОВА також нагадала, що вже 5 червня стартує основна сесія національного мультипредметного тесту, на яку в області зареєструвалося близько 8 200 осіб. Більшість випускників обрали історію України та іноземну мову з-поміж запропонованих предметів. Українська мова й математика – обов’язкові для складання.Інформацію про те, де відбудуться тестування та графіки їх проведення, не розголошують з міркувань безпеки. Ці дані містяться у персональних кабінетах випускників.

Окрім цього, у червні в Закарпатській області розпочнуть роботу пришкільні табори. Першочергово планують організувати дозвілля та оздоровлення для дітей військовослужбовців, обдарованих дітей і з-поміж ВПО. Зокрема, на базі філії «Арніка» у Воловці функціонуватиме двотижневий табір, а в ПАДІЮНі в Ужгороді – денний для учнів 6-8 класів.Як і минулого року, діятимуть літні школи з математики та інформатики для учнів 7-10 класів. Планують запровадити й додаткове навчання з природничих дисциплін, іноземних та української мови в тергромадах краю.

Також уперше в області запрацює Літня школа університету для майбутніх випускників закладів загальної середньої освіти, яка допоможе їм розкрити власні здібності та надалі обрати професію.Мар’яна Марусинець наголосила, що коли йдеться про літні табори і школи, то це не тільки про оздоровлення або відпочинок, а й про освітню та просвітницьку складові.

Закарпатська ОВА

 

30 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів