Український Червоний Хрест і МКЧХ оприлюднили заяви щодо своєї допомоги на Херсонщині

Український Червоний Хрест і МКЧХ оприлюднили заяви щодо своєї допомоги на Херсонщині

 

Український Червоний Хрест і Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) у четвер, 8 червня, оприлюднили заяви щодо своєї допомоги людям, які постраждали внаслідок вибуху на Каховській ГЕС на Херсонщині. Як пояснили волонтери Українського Червоного Хреста, їхня організація не має доступу на лівобережжя Херсонщини, яке перебуває під російською окупацією. У МКЧХ заявили, що підтримують Товариство Червоного Хреста України і місцеву владу в наданні допомоги людям.

“У ЗМІ було опубліковано інтерв’ю, де президент України Володимир Зеленський заявив, що Червоного Хреста немає в Херсонській області. У відповідь на звинувачення хочемо ще раз наголосити, що Український Червоний Хрест не має доступу до територій непідконтрольних Україні, оскільки ми українська гуманітарна організація, яка може проводити свою діяльність згідно з українським законодавством і виключно на території підконтрольній Україні”, — йдеться у заяві Українського Червоного Хреста.

Після того, як російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, волонтери Українського Червоного Хреста відразу почали евакуацію людей, в тому числі маломобільних, з територій підконтрольних уряду України, наголошується у заяві.

Евакуація проводилася спільно з ДСНС України та Національною поліцією України.

“Наразі 6 екіпажів, а це понад 50 волонтерів, загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста, разом із рятувальними службами продовжують евакуйовувати людей”, — йдеться у заяві.

Станом на ранок 8 червня йшлося про 140 евакуйованих людей, серед яких більшість — маломобільні.

“Це ті люди, які ніяк не могли самостійно вийти з будинків і наша допомога врятувала їм життя. Їх доправлено до місць тимчасового розміщення, що знаходяться в Україні. Також людям організована доставка продуктів харчування та питної води”, — наголосили волонтери.

Крім того, понад 200 волонтерів Українського Червоного Хреста в Миколаївській, Херсонській областях у місцях тимчасового розміщення евакуйованих та на вокзалах надають гуманітарну допомогу постраждалим: питну воду, продукти харчування, одяг. За потреби також надають першу допомогу та першу психологічну допомогу.

Також в Українському Червоному Хресті заявили, що підтримують зв?язок із міжнародними партнерами, говорять їм про потреби та закликають допомогти українцям.

“Ще раз наголошуємо, що Український Червоний Хрест — це українська гуманітарна організація, в якій співробітники та волонтери — українці. Ми допомагаємо людям у всіх надзвичайних ситуаціях, в першу чергу тим, хто найбільше потребує допомоги. Дотримуючись законодавства України, наші волонтери допомагають лише на підконтрольних Україні територіях. Всі рятувальні дії ми координуємо з ДСНС України, Національною поліцією України та іншими органами центральної та місцевої влади України”, — йдеться в оприлюдненій заяві.

 

08 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів