В Ужгороді відкрили ювілейну виставку Віктора Ковтуна (ФОТО)

В Ужгороді відкрили ювілейну виставку Віктора Ковтуна (ФОТО)
Ювілейна персональна виставка народного художника України, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка, премії Міністерства оборони України ім. Богдана Хмельницького, голови Харківської організації Національної спілки художників України, професора Віктора Ковтуна стартувала сьогодні в Ужгороді у Закарпатському обласному художньому музеї ім. Йосипа Бокшая.

 

Віктор Іванович Ковтун – відомий майстер великоформатних композицій сакрального та історичного змісту, портретів, натюрмортів, пейзажів, творець живописного портрета Харкова: скверів, площ, храмів, вулиць, відомих містян. У стилі митця поєднуються народні українські традиції з сучасними новаціями.

Виставка «Там, де ми є» складається із 84 творів, створених майстром у 2022–2023 роках. На полотнах – зруйновані будівлі, подвиги рятувальників і медиків, портрети героїв, щоденне буття українців. Представлені в експозиції картини є мистецьким щоденником війни. Загалом Віктор Ковтун за час російської агресії проти України створив понад 250 робіт, що відображають зруйноване окупантами життя. У картинах митця, створених за хронікою подій у Харкові, відчувається біль, страх, відчай, ненависть до загарбників, прагнення допомогти – людям, місту, країні, а ще – жага перемоги та бажання все відродити. Зокрема, «Великодній натюрморт» та «Свіча пам’яті» створені в пам'ять усіх, хто віддав життя за свободу та незалежність України.

Виставковий проєкт «Там, де ми є», презентований у Харківському художньому музеї, автор доповнив масштабним триптихом «Григорій Сковорода – філософ і педагог», портретами класиків українського мистецтва та провідних майстрів закарпатського малярства, мальовничими краєвидами Закарпаття.

Побувала на відкритті виставки і заступниця начальниці управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Ольга Василиндра.

Ужгородська міська рада

 

09 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів