"Гуцульський борщ для ЗСУ" готують на Рахівщині (ФОТО)

"Гуцульський борщ для ЗСУ" готують на Рахівщині (ФОТО)
«Гуцульський борщ для ЗСУ» - громадський волонтерський проєкт, до якого долучилася вся Рахівщина. Не залишилися осторонь і працівниці Карпатського біосферного заповідника.

 

Мета проєкту – підтримати наших захисників, виявити їм свою повагу і вдячність за мирний сон. 

Команда нараховує понад 50 осіб,  серед них переважно жінки. Місцеві підприємці також надають величезну допомогу – продуктами, коштами, доставкою. Насправді наші працівниці – лише часточка великої команди, до якої постійно долучаються мешканці Рахівщини та внутрішньо-переміщені особи, школярі та педагоги, колеги, друзі та знайомі.

«Гуцульський борщ для ЗСУ» складається з традиційного набору компонентів для борщу: буряк; морква ; картопля; м'ясо; капуста; цибуля; зелень та приправи.

Жіноча ж команда, до якої увійшли працівниці економічного підрозділу та інших відділів, всі компоненти попередньо відварюють, потім висушують, перемішують дбайливими ручками. Готову суміш вони фасують в порційні пакети і відправляють до військових підрозділів. Воїнам же лишається тільки закип’ятити її або залити окропом – і борщик готовий до споживання. 

В установі вдячні колегиням Оксані Куранян, Олені Йоркуц, Мирославі Савляк, Тоні Сметанюк, Сільвані Ігнатюк, Наталії Савляк за те, що вже понад рік невтомно помагають українським воїнам, знаходячи час між роботою, турботою про сім’ю і позбавляючи себе хвилин відпочинку.

Якщо у вас виникло бажання долучитися у будь-який спосіб (наприклад, долучитися до сушіння чи поділитися городньою зеленню, якої постійно бракує, або вищевказаними продуктами), у заповіднику будуть вдячні.

 

14 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів