На Закарпатті затримали переправників із ухилянтами, яких ті планували переправити човном до Угорщини (ФОТО, ВІДЕО)

На Закарпатті затримали переправників із ухилянтами, яких ті планували переправити човном до Угорщини (ФОТО, ВІДЕО)
Оперативні співробітники головного оперативно-розшукового відділу та відділу прикордонної служби «Вилок» Мукачівського загону спільно із співробітниками військової контррозвідки СБУ затримали п’ятьох чоловіків, троє з яких мали намір незаконно перетнути кордон, а двоє інших надавали їм свої «високооплачувані послуги».

 

Організував незаконну оборудку 59-річний уродженець Донеччини. За допомогою 30-річного спільника, жителя села Королево, переправник планував Тисою доправити до сусідньої Угорщини трьох своїх земляків – чоловіків призовного віку.

В автомобілі, яким зловмисники здійснювали підвіз до кордону «клієнтів», правоохоронці виявили гумовий човен із насосом, прилад нічного бачення та герметично запаковані у поліетилен особисті речі донеччан. 

У ході подальшого з’ясування обставин стало відомо, що ділки за свої послуги вимагали з кожного клієнта по 3 тисячі євро.

Наразі організатору переправлення вже оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

У випадку доведення вини підозрюваного у суді, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна, повідомили Закарпаття онлайн у пресслужбі Мукачівського прикордонного загону.

 

14 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів