Від початку року на Закарпатті зареєстрували понад 1100 звернень щодо кібершахрайства

Від початку року на Закарпатті зареєстрували понад 1100 звернень щодо кібершахрайства
Про таке, зокрема, йшлося на брифінгу на тему протидії шахрайствам.

 

Заступник начальника слідчого управління ГУНП в Закарпатській області Володимир Пукман зауважив, що впродовж останніх 5 місяців співробітники поліції зареєстрували понад тисячу таких кримінальних правопорушень. Розкриттям таких злочинів у поліції Закарпаття займаються як слідчі поліції , так і дізнавачі.

Детальну характеристику звернень про шахрайства, які надійшли впродовж цього року дав начальник відділу дізнання поліції Закарпаття Петро Дідик. Поліцейський виокремив найпоширеніші види вказаних злочинів – злочинні схеми, пов’язані з заволодінням коштами з банківських рахунків, карток, електронних гаманців потерпілих. Поліцейські також підвели підсумки п’ятимісячної роботи у вказаному напрямку та наголосили, що у результаті вже є понад 230 завершених справ, а обвинувачені в цих злочинах уже постали перед судом. Присутні закцентували увагу на успішних затриманнях шахрайських груп, які ошукували людей на продажі військової амуніції, криптовалюти та інших актуальних товарів.

Співробітник відділу протидії кіберзлочинам у Закарпатській області Роман Щерба розповів про шахрайські схеми, які найбільш притаманні для нашого регіону та нагадав про найважливіші правила, дотримання яких не дасть шахраям жодного шансу когось ошукати.

Поліція Закарпатської області

 

16 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів