Збитки на понад 3,5 млн гривень. На Закарпатті 2-м керівникам ліспідприємств повідомили про підозру за вирубку лісу

Збитки на понад 3,5 млн гривень. На Закарпатті 2-м керівникам ліспідприємств повідомили про підозру за вирубку лісу

 

На Закарпатті т. в. о. директору головного лісничого Національного природного парку "Зачарований край" та ексдиректору ДП "Великоберезнянське лісове господарство" повідомили про підозру за незаконну вирубку лісу. Вони завдали шкоди державі на понад 3, 5 млн гривень. Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

За інформацією слідчих, обидва чоловіки упродовж 2018-2019 років видавали лісорубні квитки без отримання необхідних лімітів та дозволів. На їх підставі провели вирубки лісів на ділянках природно-заповідного фонду.

"Надалі висновками інженерно-екологічних та почеркознавчих експертиз підтвердили порушення лісового законодавства та суму заподіяних збитків: на даний час вже ліквідоване ДП "Великоберезнянське лісове господарство" — 3 млн грн та національний природний парк "Зачарований край" — понад 500 тис. грн", — йдеться у повідомленні.

Обом керівникам повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки за ч. 1, ч. 3 ст. 365 КК України. Чоловікам може загрожувати до десяти років позбавлення волі.

 

16 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів