Лісоматеріали вартістю понад 420 тис. грн намагалися незаконно вивезти через Закарпатську митницю до ЄС

Лісоматеріали вартістю понад 420 тис. грн намагалися незаконно вивезти через Закарпатську митницю до ЄС
Лісоматеріали вартістю понад 420 тис. грн намагалися вивезти з України до Словаччини та Угорщини з порушенням митного законодавства. Про це повідомили на сторінці Закарпатської митниці у Facebook.

 

За інформацією відомства, у першому випадку до Словаччини їхала вантажівка з товаром загальним об’ємом майже 29 м куб, вартістю 192,5 тис. грн.

"Під час перевірки товаросупровідних документів митники з’ясували, що Сертифікат про походження лісоматеріалів та вироблених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій виданий на зовсім іншу партію вантажу", — йдеться в повідомленні.

Відносно керівниці львівської фірми склали протокол про порушення митних правил. Наразі увесь товар вилучили до рішення суду.

Закарпатська митниця

За інформацією митниці, в іншому випадку 36-річна підприємиця з Закарпаття намагалась вивезти до Угорщини лісоматеріали з ялини різних розмірів, вартістю 5,6 тис. євро.

"Інспектори митного поста "Тиса" виявили розбіжності щодо геометричних розмірів товару. Тобто, фактично наявні лісоматеріали у вантажівці не відповідали заявленим у товаросупровідних документах даним. Далі з’ясувалося, що жінка подала митному органу неправдиві відомості щодо кількості (об’єму) товару, його одержувача", — йдеться в повідомленні Закарпатської митниці.

Відносно закарпатки склали протокол за порушення митних правил. Вантаж з пиломатеріалами, загальним об’ємом майже 39 м куб та вартістю 228,6 тис. грн, вилучили до рішення суду.

 

17 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів