На Закарпатті екскерівника митного поста «Мукачево» підозрюють у службовій недбалості, що призвела до понад 4 млн грн збитків

На Закарпатті екскерівника митного поста «Мукачево» підозрюють у службовій недбалості, що призвела до понад 4 млн грн збитків
За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури колишньому начальнику митного поста «Мукачево» повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

 

Слідством встановлено, що під керівництвом підозрюваного його підлеглі працівники здійснили оборудку, за якою один із суб’єктів господарювання ухилився від сплати більше ніж 4 млн грн податків.

Підозрюваний не забезпечив належну роботу державних інспекторів митниці, які допустили незаконне відкликання кількох електронних митних декларацій, що дало змогу в подальшому товариству ухилитись від сплати обов’язкових платежів до державного бюджету. Вказаним працівникам митниці раніше вже повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Щодо ексначальника МП «Мукачево», який наразі обіймає іншу посаду в митних органах Закарпаття, правоохоронці подали клопотання про відсторонення від посади та обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування здійснює Шостий слідчий відділ ТУ ДБР, оперативний супровід – Четвертий оперативний відділ ТУ ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

21 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів