120 дітей з пільгових категорій відвідують літній табір "Сонечко" у школі №20 в Ужгороді

120 дітей з пільгових категорій відвідують літній табір "Сонечко" у школі №20 в Ужгороді
120 дітей з пільгових категорій відвідують літній табір "Сонечко" у загальноосвітній школі № 20 ліцей "Лідер" в Ужгороді. Про це Суспільному розповіла заступниця директора закладу Ольга Горняк. За її словами, це діти вимушених переселенців, учасників бойових дій та діти з багатодітних родин.

 

Заняття з плавання проходять у вихованців табору "Сонечко" у 20-й ужгородській школі. Дев'ятирічна Юлія Якимова розповіла: вона з батьками переїхала з Києва. Табір відвідує щодня, каже: тут й навчилася плавати, – пише Суспільне Закарпаття.

"У Києві було жахливо, там стріляли й тому ми не витримали й переїхали. Мені в таборі подобається. Тут я граюся, малюю та робимо різні цікаві штуки. Вчора, наприклад, ми ходили у парк", — розповідає дівчинка.

Заняття з плавання для вихованців табору проводять щодня.

Тренер з плавання Олег Ковган каже: "Зараз в таборі кожен загін плаває один раз у день. У загоні 20 дітей й всі, хто має бажання, плавають. Плавають вони з великим задоволенням, навчилися буквально з нуля: лягають на воду, пливуть на спині, на животі. Діти розділені по доріжках: хто краще, слабше, ще слабіше і я їх міняю, щоб вони бачили якийсь рух, хто як навчився плавати".

Фото: Оксана Ушакова/Суспільне Ужгород

Герб на асфальті на шкільному подвір'ї малює семирічна Мілана. Дівчинка — вимушена переселенка з Маріуполя.

"Я малюю герб, бо дуже люблю нашу Україну", — каже семирічна Мілана.

Зобразити навколишній світ — таке завдання на занятті з арт-терапії було у дітей.

"Ми з дітками зображали наш світ і той світ, який ми хотіли б бачити: з усіма фарбами, в які можуть його розмалювати. У нас найменші дітки, це в нас перший загін й він називається Євродіти, адже Україна майже у Євросоюзі, тому ми так назвалися. У нас дітки перший клас або які вже закінчили, або будуть поступати", — розповіла вихователька Ірина Левчак.

Фото: Оксана Ушакова/Суспільне Ужгород

Загалом відвідують літній табір сонечко 120 дітей з п'ятьох шкіл Ужгорода, каже заступниця директора закладу Ольга Горняк. За її словами, це діти вимушених переселенців, учасників бойових дій та діти з багатодітних сімей.

"Найбільша кількість — діти, батьки яких на фронті, батьки яких загинули, багатодітні та соціально-незахищені учні з міста Ужгород. На кожну дитину розраховано по 110 гривень, це триразове харчування. Працюють вісім вихователів — це вчителі нашого закладу. Звичайно, талановиті, креативні, які щодня проводять з дітьми різного роду заходи. Зокрема, це змагання, відвідування музеїв та театрів", — каже Ольга Горняк.

За її словами, зміна в таборі "Сонечко" триватиме 14 днів з 12 по 29 червня. Загалом, в Ужгороді наразі діють ще п'ять пришкільних таборів.

 

21 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів