Літній університет-2023 приймає цього року старшокласників з усього Закарпаття

Літній університет-2023 приймає цього року старшокласників з усього Закарпаття
Найкращі учні Закарпаття — учасники і переможці обласного і республіканського етапу олімпіад з математики, інформатики та малої академії наук — беруть участь у Літньому університеті-2023.

 

Його роботу відновив цьогоріч Ужгородський національний університет. Загалом запросили 32 учнів-старшокласників, які наступного року будуть абітурієнтами, — розповів проректор УжНУ Ігор Король.

Litnij Universytet1

— Ми підготували візити до різних факультетів, хочемо показати їм університет зсередини, щоб вони могли побачити всі наші факультети і підібрати для себе той факультет для майбутнього вступу, який їм найбільше сподобався, — пояснив Ігор Король. — Учасники відвідають нашу обсерваторію, ботанічний сад, університетські музеї, будуть також багато різних екскурсій, гратимуть в різні науково-популярні ігри.

Litnij Universytet2

Цього року проєкт вперше проводять спільно з Департаментом науки, молоді та спорту, в попередні, 2018-2019 роки Літній університет проводили спільно з Ужгородською міською радою і, відповідно, учасниками були тільки ужгородська молодь.

Триватиме Літній університет з 19 червня до 1 липня.

Varosh, 

Фото: Медіацентр УжНУ

 

22 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів